nedjelja, 23. srpnja 2017.

очи со боја на кафе

Еден облак падна во лозјето
еден човек зборуваше сам со себе
ридовите мирисаа на пожар, 
а жителите на соседното село
ни го украдоа сонцето. 

Пред мене имаше четири филџани
сите до еден ги испразнив,
премногу за еден ден 
премалку за еден човек,
затоа носам очи со боја на кафе.