petak, 30. svibnja 2014.

правам град за тебе

Кога си одам накај дома
попат облаци ме следат.

Далеку од мислите на лошите луѓе
правам град за тебе. 

Ти си сакан човек 
ти си човек со зборови што постојано тежат. 

Далеку од очите на другите 
правам град за тебе
ќе биде раскошен и посебен
штом љубов ставам во темелите негови.  petak, 9. svibnja 2014.

дај ми крилја

Се ќе направам
само дај ми крилја
да го пресечам небото во лет
да избегам од злото 
да ги поместувам облаците 
каде ќе посакам 
да засадам лаванда во ѕвезденото поле
сребрени или ангелски 
само крилјата дај ми ги,
а потоа се би направила за тебе...