subota, 8. ožujka 2014.

пропаѓа земјата

Пропаѓа земјата по која чекорам 
во нејзината утроба се грабаат демоните 
што сакаат да не проголтаат 
да ја покријат иднината на моите луѓе 
со црни тантели и везови,
да ни земат се што имаме, 
да бидат господари на туѓото,
да не протераат како птици преселници
тоне земјата по кај одам 
земјата пријател
земјата што бескрајно ја сакам...