subota, 13. srpnja 2013.

лажна добрина

Во зелено поле ја гледам твојата куќа
и куќата ме гледа мене 
после дожд патеката што ме носи кај тебе 
е покриена со сребро 
твоето библиско име 
почива на моите усни 
во рајско поле е твојот дом
но, кога застана под туѓата стреа
ја видов твојата лажна добрина.