četvrtak, 20. kolovoza 2015.

вечен живот

И оваа вечер ќе заспијам 
со спомени од едно убаво време
спакувано во куферот на минатото.
Додека да те повикаат бадемите од моите очи

додека научиме да живееме
ќе помине животот во пуста празнина.
Ќе останат минуси и плусови

за сите добрини, гревови, грешки, 
за еден прескокнат сремеж
за еден вечен живот.