nedjelja, 19. kolovoza 2012.

на друго место

Тука е мојот ѓердан со денови 
мојот свет со мирис на кафе
овде се добрите луѓе што ги сакам 
и злонамерните што ги лажам до бескрај
тука душата ужива
ама животот е на друго место.  

ponedjeljak, 13. kolovoza 2012.

пронајди се во поезија

Кога ќе се разбудиш од убави соништа,
пронајди се во мојата себична поезија, 
со поглед стрелам во твојата гордост, 
а добро е само она што е вистинско,
се друго е карикатиура во песок, 
и затоа бранови ти носам, 
меѓу две скромни воздишки,
пронајди се во мојата самобендисана поезија.

srijeda, 8. kolovoza 2012.

не заслужуваш

Нема да извлечеш ни збор од мене 
не заслужуваш ни вистина ни лага 

бавно те набљудував
излегов од лимена кутија
си ја отклучив среќата 
сама го постигнав најтешкото

не заслужуваш ни лажна љубов 
и затоа никаде те нема.

petak, 3. kolovoza 2012.

изгрејсонце

Чекам изгрејсонце
со темјан и солзи во очите 
да го истерам злото 
од оваа шарена приказна 
мене во илјада ме нема 
во десет илјади не ме наоѓаш 
јас чекам изгрејсонце.