subota, 4. srpnja 2015.

среќа

Исплашена од дождот
избегав во едно осамено село.
Таму добрите луѓе
засеале детелинки со четири листа
на покривите на колибите.
Негова е среќата,
на тој што ќе ја пронајде.

srijeda, 1. srpnja 2015.

остaрена убавина

Врне дожд насекаде
капките ме одминуваат
додека го чекаме автобусот кон среќен живот. 

Моите широко насмеани очи велат:
“благодарам на сите, благодарам за се“. 

Под широката дабова крошна
имам проблем да ја препознаам 
твојата остарена убавина.