nedjelja, 28. veljače 2010.

право

Потрагата на моето око заврши,
имам ли право да се вратам?
душата ми ја ставија во кафез,
имам ли право на слобода?
од јунските ноќи носам бардаци со топлина,
имам ли право да ги задржам?
во твоето срце посадив љубов,
имам ли право сега да ја барам?

Nema komentara:

Objavi komentar