utorak, 2. ožujka 2010.

вечна љубов

Мојот црн бисер се топи во твојот сон
твојот не заспива без мојот
твоето рането сонце
ја открива мојата пролет
твојата не разлистува без мојата
смртта стапнува врз твојот живот
а нишката на вечната љубов
става точка и врз мојот.

Nema komentara:

Objavi komentar