petak, 12. ožujka 2010.

чуда

И сувите дрвја некогаш разлистуваат
и во мракот се раѓа божилак
луѓето се зближуваат и оддалечуваат без причина
и чуда се случуваат
мислите ми се магнет
душата ми е чаша полна со вода,
а срцето ми е лулка со спомени
ризница што треба да се збогати
ти си почуден од моите чудесни песни
промените ги сакам
од желбите не скусувам,
а од чудата не се откажувам.

Nema komentara:

Objavi komentar