utorak, 30. ožujka 2010.

не прашувај ме

Не прашувај ме за мислење
јас не мислам
јас само пишувам
велам дека срцето е часовник што старее
дека поетите се заљубуваат во убавите форми,
а психата е двигател на се
јас сведочам за себе
за други не прашувај ме
седам сама под ведро небо
и си мислам каде тргнале
овие стапала од ванилин шеќер
во моите напивки
има прашалници и венечни ливчиња
јас бегам од случајности
и барам стабилност,
а ти и после десет години
толкувај ги овие возрасни песни за деца.

Nema komentara:

Objavi komentar