srijeda, 31. ožujka 2010.

бел лебед

Од другата страна на телефонот
го слушам сопствениот пулс
тоа е хаотична песна
огледало на денешницата
што ќе се распрска
ќе ме повреди,
а враќање ќе нема
половичната среќа за мене е несреќа
ќе се корегирам во наредниот живот
да бидам човек одбивам
ќе бидам гласник на љубовта
по првото премрежје
ќе се разбудам како бел лебед
со душа на космополит.

Nema komentara:

Objavi komentar