subota, 27. ožujka 2010.

зборови и дела

Лошиот збор е патоказ
лошата постапка е чудовиште
еден пропуст е премалку
три грешки се еднакви на разделба
само собирам и правам баланс
кога те нема
те замислувам како што ми одговара
така е најубаво
ама разочарувањето е поголемо
тешко е кога сам си отежнуваш
ако ти недостигам
кажи му на воздухот
зборови и дела ставам на иста вага
нека бидат ветер и магла
нека бидат минато
и проклети нека се сите што ме растажиле.

Nema komentara:

Objavi komentar