subota, 27. ožujka 2010.

харизма

Ти подавам парче од мојот колач
наречен “харизма“
јас не сум себичен човек
јас сум претпазливо суштество
не луѓето им делам насмевки од срце
на кајчињата им лепам стихови
јас не умеам да пливам
само знам да трчам по вода
не можам да победам
но се борам до крај
јас никого не мразам
само се борам сите расположливи средства
ти подавам рака уште еднаш
земи парче од овој колач
наречен “харизма“
проголтај го,
за момент засити се,
а јас и понатаму ќе бидам посебна.

Nema komentara:

Objavi komentar