četvrtak, 3. lipnja 2010.

бедуини

Коренот се откажа од стеблото
сенката се одвои од телото
убавите луѓе беа несреќни
а лошите беа бедуини
завеани во пустина
бидна што не било
ти подарив зимски сон
не си ти на корицата
ти си на маргините
на овој животен роман
што ќе се полни со убави детали
ти си отуѓен дел од минатото
било па поминало
било ко да не било
и го замолив небото
да те казни
заради твоите пакосни желби
а ти потона во жив песок
како бедуините од Далечниот Исток.

Nema komentara:

Objavi komentar