subota, 5. lipnja 2010.

кревкост

Кревка сум како полско глуварче
прегазено ми е јадрото
затоа луѓето тешко се справуваат
со мојата гордост
ќе се мачам
се додека другите не ги здоболи
ме води внатрешната интуиција
попрецизна од куршум
ќе заспивам под едно небо
поубаво од овдешново
затоа што знам каде да пресечам
се плашам
дека оваа кула од карти
ќе се сруши со еден погрешен потег
кревка сум како пролетно кокиче
послаба од сите темјанушки заедно.

Nema komentara:

Objavi komentar