nedjelja, 27. lipnja 2010.

зависност

Ти си слободен и ограничен човек
ти си магнет за лоши мисли
ти што со расипан компас
го бараш вистинскиот правец
во животот
знај дека твојата среќа
зависи од мене
ти што трагаш по радости
а не знаеш дека тие
се само моменти на уживање
и возбудливо душевно патување
ти кажувам дека мојата среќа
зависи од тебе
и како лисја на гранка
како ѕвезди во небесно семејство
како љубов и заљубеност
таква е оваа зависност
што знае да измачува и боли.

Nema komentara:

Objavi komentar