petak, 25. lipnja 2010.

траги за иднината

Деновите се санкаат
во сите сезони
иднината трча на потпетици
проблемите тропаат на вратата
а низ прозорците влегува убавина
се придржувам кон заветот за молчење
а темпераментите што ги поседувам
психологијата досега не ги дефинирала
кога ќе се скршат скалите
ќе си најдам богатство
книгите не се тули
но со нив се гради
нешто величествено
сведок сум на сегашноста
со сета сила се вложувам себе си
и оставам траги за иднината.

Nema komentara:

Objavi komentar