subota, 7. kolovoza 2010.

примирје

Кога ќе завршат сите битки
кога на војната ќе и дојде крајот
кога само вербално
ќе склучиме примирје
и кога ќе сфатиш дека згреши
не барам да ми се вратиш
името ме тера да сонувам
со алишта нагрдени од сонцето
јас сум принцеза
соѕидана во буре со вино
вино што сама не би го испила
јас сум свој човек
а ова е наше примирје.

Nema komentara:

Objavi komentar