četvrtak, 22. srpnja 2010.

знаење и моќ

Сезнајко е оној
што ја измислил љубовта
што ги населил ластовиците
под стреите
а моќен е оној
што поседува грмотевици
во овој модерен свет
каде добрите страдаат
без причина
а злобните уживаат
на погрешен начин
знаењето и моќта
се зачини
што животот го прават поубав.

Nema komentara:

Objavi komentar