petak, 29. listopada 2010.

ти и јас

Ти си свет без исток и запад
ти си погрешна диоптрија на сонцето
ти си сон што се остварува
апетит што расте
и амбиција што станува алчност
ти си оган распален од ѕвезди
заради тебе испаруваат сите лоши мисли
ти си нишка од убавина и добрина,
а бог не постои
таму каде што се лошите луѓе
ти си магија и совршенство,
а јас сенка завеана со тага.

Nema komentara:

Objavi komentar