utorak, 26. listopada 2010.

историја на љубовта

Ноќта падна врз темниот чадор

што го чуваше сонот на мојот дом

ти ги постела сите ѕвезди на тревата

и газев врз килимот

на твојата светла љубов

од богата жетва на твоите бакнежи

ја полнев душата со бесмртност

седевме покрај пијаното што го немав

и слушавме како времето ѕвони во ушите

затоа што сакаме откако постоиме

се знаеме откако се сретнавме.


Nema komentara:

Objavi komentar