petak, 5. studenoga 2010.

модерен месечар

Јас сум модерен месечар

трчам низ долина со коприви

ако видам нешто ново и убаво

мислите ќе ми се растурат

како бисери од ѓердан

те паметам и познавам по смарагдите

што не стареат

ги носиш во твоите очи

не тагувај по мене

сe е во ред и тогаш кога не е

јас сум обичен човек

јас сум модерен месечар.

Nema komentara:

Objavi komentar