srijeda, 3. studenoga 2010.

тажна сум

Тажна сум како црна облека

како празен излог

како сиромашен човек

што неможе да си купи внимание

тажна како запустена куќа и стреа

како откорнат зумбул

како песна со тажен крај

како последно патување

тажна ти кажувам довидување

наместо збогум

и така секој ден

тажна тагувам

за едно минато свршено време.

Nema komentara:

Objavi komentar