srijeda, 10. studenoga 2010.

оправдување

Со чкорче од кибрит и милиметар хартија
предизвика пожар
сега ги пребарувам деталите
за да ти најдам оправдување
во мене гнијат стрелани лисја
синоним за една есен
што нема да заврши
имавме два пара чевли
сакавме да освојуваме пространства
а сега сме само боси минувачи
и затоа ги мерам твоите грешки
за да најдам оправдување
што не личи на проколнат остров.
Nema komentara:

Objavi komentar