četvrtak, 11. studenoga 2010.

сказалка

Мораме да поминеме низ иста порта

да се бркаме по исти скали

со цветен сапун да ги измиеме

туѓите невистини

бидејќи јас сум твоја сказалка

твоја поубава половина

што приквечер во камен влегува

и се искрадува со плетенка од комплименти

ти си мој пријател

а јас сум мала сказалка

што петок и петок спојува.

Nema komentara:

Objavi komentar