srijeda, 13. srpnja 2011.

внатрешен учител

Мојот внатрешен учител
почна да ме разочарува
се стопив со мнозинството
почнав да се тешам со идејата
дека утре ќе биде подобро
и така плановите станаа дропки
бидејќи половина живот помина
му се лутам
на својот внатрешен учител
му велам
“прати ме во рајот,
дај ми лист и пенкало
и ќе видиш што можам да направам“.

Nema komentara:

Objavi komentar