četvrtak, 14. srpnja 2011.

големо сонце

Јас сум големо сонце
еден ден ќе мораш да ми признаеш
ќе ги фрлам зраците
на сите острови,континенти,
на зимзелените борови иглички
ќе поставам златни завеси наместо граници
јас сум самоуко и посебно сонце
еден ден ќе те натерам
да ја признаеш мојата независност и убавина.

Nema komentara:

Objavi komentar