nedjelja, 10. srpnja 2011.

гулабите на непријателите

Како да се спасам
од гулабите што тропаат на прозорец
со намера да влезат и ја изедат душата
што го брани телото
каде да се скријам од злобните гулаби
што ги праќаат непријателите
ќе пливам во филџан со кафе
талог сум
никој не ме ни погледнува.

Nema komentara:

Objavi komentar