nedjelja, 10. srpnja 2011.

овие очи

Овие инфериорни очи се промениле
попат си купиле една или две брчки
како знак за распознавање
ти ги давам во залог
за да ме вратиш назад
да ја земам во свои раце младоста
како што мајките ги земаат децата
овие скромни очи ти ги давам тебе
но дали ќе ги препознаеш во дел од секунда?

Nema komentara:

Objavi komentar