subota, 21. siječnja 2012.

за твојата среќа

Само прашината и светлото живеат во собата
а ти што си направил
кого си разочарал
чие лице си натажил
си се променил
или се плашил да бидеш свој
си фрлил песок во очите на добрите богови
а јас сум жив оган и непокор
плачам и плачам за твојата среќа.

Nema komentara:

Objavi komentar