subota, 14. siječnja 2012.

штом заспијам, сонувам...

Штом заспијам сонувам
никаде не брзам
долг живот е пред мене
ќе ги скратам плетенките на жалните врби
холанските лалиња ќе ме носат
на своите кревки раце
сонот мој е жеден
а штом легнам сонувам
и успехот тука некаде е скриен
само треба да чепнам во жолтиот песок.

Nema komentara:

Objavi komentar