utorak, 20. ožujka 2012.

совршен лет

Јас сум птица со гнездо на југ
кога пријателите ќе ме остават
нема да го скршиш мојот беспрекорен лет
кога очите ќе ми ги врзеш
ќе си го познам својот пат
ако со камен фрлиш по мене
оган ќе бидам
без двоумење ќе те изгорам
јас сум птица со совршен лет
не доаѓај со мене
преубаво е.

Nema komentara:

Objavi komentar