subota, 24. ožujka 2012.

време за паметење

Имам желба и сила за нешто повеќе
но го чекам вистинскиот момент
она време без стеги
од под перница извадено
од ѕвезди благословено
во доцна есен купено
а напролет среќно потрошено
имам волја и енергија за нешто повеќе
да го доближам сводот
да ги гушнам сенките
да си сочувам спомени
од едно време за паметење.

Nema komentara:

Objavi komentar