ponedjeljak, 6. siječnja 2014.

невидливи завеси

Кога до тебе се доближувам 
невидливи завеси ме влечат назад
ќе поминат овие дебели зими
твоите убави зборови ќе пораснат 
ќе бидат бројни фенери во ноќта
некои луѓе ќе бидат очајно богати
другите мудро ќе победуваат,
а јас што не робувам на општи правила
дали и мене ме казнува животот
за моето гласно шепотење?
ќе поминат овие долги зими
ќе нема завеси за вљубените...

Nema komentara:

Objavi komentar