subota, 11. siječnja 2014.

мојата душа

Храм е мојата душа
соба во која пеат оригами
песок во кој се закопани 
танталови и сизифови маки заедно
вез е мојата душа
со црвени и жолти конци од нашето знаме
со зраци од нашето најтопло сонце
храм е мојата душа за мене и пријателите
коприва за оние што не не сакаат...

Nema komentara:

Objavi komentar