petak, 5. rujna 2014.

ѓавол

Имам две раце
десната е повредна од левата.
Имам неколку важни патишта во животот
едниот ќе го препливам
другиот ќе го прелетам
третиот дали и пеш ќе го изодам?
Имам темјан во џебот 
и два - три збора 
со нив ќе го избркам ѓаволот
не оној измислен од приказните 
туку оној што луѓето во себе го носат. 

Nema komentara:

Objavi komentar