utorak, 23. rujna 2014.

дали имаме сон?

Спијат лалињата во градината 
и пенкалото на масата 
и книгите на полицата 
и црниот капут во орманот
спие градот 
спијат домаќините и неканетите гости, 
паметните и изгубените, 
сите се длабоко потонати
но дали, дали навистина имаме сон?

Nema komentara:

Objavi komentar