utorak, 9. rujna 2014.

лажица со среќа

Се скарав со сите 
со самата себе 
со својата добра волја. 
Веќе не градам мостови меѓу луѓето
и онака ќе бидат срушени 
и брзо заборавени. 
Чекор по чекор
метар по метар 
му се ближам на небото, 
а таму ме чека лажица со среќа. 

Nema komentara:

Objavi komentar