ponedjeljak, 3. studenoga 2014.

ќе чекам

Во кофите носам тишина
ја оставам во собите.
Ќе чекам,
додека не падне 
и последната куќа во селото.
Последниот камен ќе го земам 
за инспирација. 
Ќе чекам, додека не се подмладам,
додека не бидам дете,
додека не ги најдам пријателите.

Nema komentara:

Objavi komentar