srijeda, 20. svibnja 2015.

бел лист хартија

Истурам кафе 
на хартија што дише
бел лист како разбој
на него ткаам судбини
бел лист како пајажина
од стихови во совршенство наредени
бел лист како бело знаме
со белина на снег украсено 
истурам гнев на хартија што дише
еден сосема обичен бел лист хартија. 


Nema komentara:

Objavi komentar