subota, 16. svibnja 2015.

ме скршивте

Влеговте во мојата темна страна 
без причина ме скршивте
фрливте сите по едно копје 
врз мојата кадифена душа
тажното небо ми го скроивте 
ми го ставивте над глава
ми ги земавте воздухот и водата
ми го заспавте срцето
да не чувствувам болка
на ситни парчиња
безмилосно ме скршивте, 
а јас ќе замижам 
и ќе простам како секогаш.


Nema komentara:

Objavi komentar