utorak, 16. lipnja 2015.

во реалноста

Кога ќе ми здодее совршенството од приказните
се враќам во реалноста
на непријателот му давам леб
ми враќа со камен
ми ја пали куќата
ми ја разгорува несреќата
во реалноста
ме будат камбаните од црквите
во највисокиот град на Балканот
тука се раѓам повторно
во срцето на мојата кукавички поразена земја. 

Nema komentara:

Objavi komentar