četvrtak, 18. lipnja 2015.

љубов во форма на љубов

Нема ривалство
има само љубови,
отворени како карти
оставени на послужавник 
за да ги освојат 
нашите и нивните празни срца.
Нема ривалство
има само слатки отрови,
подготвени од некого и некаде
по таен рецепт.
Има само бесконечност
простор и време,
а во него 
љубов во форма на љубов.

Nema komentara:

Objavi komentar