subota, 20. lipnja 2015.

година

Помина уште една година во инерција
со симбиоза од страв и гнев
како векна леб
исечена и набрзина изедена
помина уште една година
во која сретнав луѓе
што себе си не се познаваат
и кога немам причина да славам
затоа што годината си оди
своите очи ги оставам
во уморните полиња
на екранот од компјутерот. 

Nema komentara:

Objavi komentar