četvrtak, 18. lipnja 2015.

срамежливото светло

Срамежливо е светлото во мојата соба
не ми дава да читам и пишувам
да вдишувам атоми од среќа
да ги сакам луѓето
како што заслужуваат
да признам дека некој ми недостига
срамежливо е светлото во оваа соба, 
светло малечко
во пеперутка ме претвори.

Nema komentara:

Objavi komentar