srijeda, 1. srpnja 2015.

остaрена убавина

Врне дожд насекаде
капките ме одминуваат
додека го чекаме автобусот кон среќен живот. 

Моите широко насмеани очи велат:
“благодарам на сите, благодарам за се“. 

Под широката дабова крошна
имам проблем да ја препознаам 
твојата остарена убавина. 

Nema komentara:

Objavi komentar