subota, 4. srpnja 2015.

среќа

Исплашена од дождот
избегав во едно осамено село.
Таму добрите луѓе
засеале детелинки со четири листа
на покривите на колибите.
Негова е среќата,
на тој што ќе ја пронајде.

Nema komentara:

Objavi komentar