subota, 17. listopada 2015.

господар на небото

Тешко е кога црни птици ќе те нападнат 
да се бориш сам против сите. 
Ако си господар на небото
истерај ги црните мисли
од мојата глава 
и дај ми бел венец
за да си го украсам челото. 
Немам што да оставам во залог
освен мојата душа и срце што молчи. 

Nema komentara:

Objavi komentar