subota, 17. listopada 2015.

моќ

Се насмеа на мојата сиромаштија
иако беше стопати победна од мене 
и носеше катран во својата самоуверена појава. 

Носев вода во решето 
за да ги полевам своите полиња
кои сега наместо жито раѓаат пари. 

На оние што сакаат да влезат во нашиот дом 
да присвојат сè, што е наше 
им го кажав погрешниот правец
да патуваат со воз во пеколот
таму каде ѓаволот им го копа гробот. 

Имам моќ во мислата, зборот, делата и карактерот. Nema komentara:

Objavi komentar